IDÉZET(Hermione @ Apr 28 2008, 04:30 PM)

Szia LillyPotter!Szerinted kilehet fejleszteni a képességeket?Mert én próbálkozom!
Szia Hermione és Mindenki!
Bocsánat, hogy csak most válaszolok, most jutottam csak ide, meg nem működött a felhasználónevem (LilyPotter), így újraregisztráltam.
Szerintem ki lehet fejleszteni a képességeket, mert az amúgy is bennünk él, így csak elő kell hívni. Én azt tapasztaltam, igazán csak akkor tudod használni, ha valami konkrét célja van. Így úgy tudod fejleszteni, ha arra a dologra koncentrlálsz, amire használni szeretnéd, és nem magára képességre (a biológia tanárom mondása: "Csak az a tudás ér valamit, amit használni tudunk.")
Nekem pl. nagyon fontos a család, szerelem, így a megérzések is ebben a témakörben jönnek, szeretném felhasználni majd jövőbeli családom érdekében. Nagymamám pl. megvédte egyszer a gyerekeit vele, megérezte az éjszaka közepén, hogy betörő van a ház körül. Nekem az volt a legdurvább megérzésem, amikor meghalt a nagyapám, előtte ájszaka megéreztem, és ezt fényjelenség is kísérte, egy ideig nem mertem sötétben elaludni aztán, de most már elfogadtam, hogy ezek természetes dologk, csak félünk az ismeretlentől mégis.
Szerelem terén is működtetem, megérzem rövid idő alatt (kb. egy perces beszélgetés után is), hogy kibe tudok beleszeretni és kibe nem. Nem törekedtem rá, hogy legyen az a képességem, az a célom: boldog szerelmi élet és később család, a megérzések mintha maguktól társultak volna ehhez.
Ha ki akarod fejleszteni a képességet, szerintem ezeket érdemes betartani:
Válassz célt, ami számodra fontos, és arra koncentrálj. Fontos, hogy a célt jó szándék vezérelje, valahogy a szeretetből és jó szándékból induljon ki (úgy szoktam elkerülni, hogy véletlenül se okozzak bajt senkinek, hogy mikor mentálisan kérek valamit a "mindenségtől", úgy kezdem a kérést, csak akkor teljesüljön, ha senkinek nem okoz bajt, így véletlenül sem lehet rontani).
Nekem Danny produkciói nagyon tetszenek, mert nem is félelmetesek, nem árt senkinek, (de pl. volt az a szívmegállítós meg fejbelövős kísérlet, hát az árthatott másnak, jól megrémítehette a hozzátartozókat meg a nézőket, és gondolniuk kellett volna arra, hogy a műsort gyerekek is nézik, és esetleg kipróbálják).
Szerintem a szeretetnek óriási ereje van. Ha valakit szeretsz és arra irányul a képességhasználat, akkor eredményesebben fog fejlődni. Így egyszer csillapítottam kézrátétellel a volt barátom fogfájását (próbáltam mentális üzenetet küldeni a szervezetének, hogy csökkenjen a fájás), és tényleg csillapodott.
Ami fontos még szerintem, hogy ne próbáljuk befolyásolni mások szabad akaratát véletlenül sem. Egyik barátnőmnek tetszett egy srác, és megkérdezte, szerintem meg lehet-e valahogy hipnotizálni, hogy viszontszeresse. Nem rossz szándékból akarta, csak nem gondolt bele, hogy ez nem jó, szerintem senki nem örülne annak, ha valaki hipnózissal venné rá a szerelemre, pedig egyébként nem is tetszene az illető. Másrészt az a jó, ha valaki önszántából szeret önmagunkért. Ezért a mentális kérésekhez hozzá szoktam tenni azt is: ne befolyásolja senki szabadságát, ne hatoljon be senki személyes terébe. (A Harry Potterben is főbenjáró bűn az Imperius-átok:)
A műsorban ez más: ott is van hipnózis, de a sztárvendégek tudják, hogy ők most ennek vannak alávetve, a hipnózist amúgy jó célra is lehet használni, de csak ha a hipnotizált fél személyes beleegyezésével történik, meg önvédelemre is lehet. Önvédelemre már próbáltam használni, sikerült megvédeni magam, nem tudom, annak a hatására-e (azért nem csak arra hagyatkoztam, de sikerült.)
Még fontos az is, hogy sokat legyünk csendes környezetben (lehetőleg természetesben, de egy kellemes szoba is jó), úgy jobban bele tudunk nézni a lelkünkbe, és jobban érezzük a kívülről jövő üzeneteket. Amikor valami problémám van az életben, és sokat gondolkodok rajta, mentálisan megszólítom a szeretet és a jószándék erőit (így hívom, de lehetne biztos máshogy, valaki Istennek hívja). Egy idő múlva eszembe jut valami útmutatás, vagyis olyan, mintha nekem jutna eszembe, de mintha kívülről jött volna. Biztos volt már más is így.
Szóval szerintem ilyen módon lehet használni és fejleszteni a képességet. Nekem mondjuk annyira nincs kifejlődve, mint pl. Dannynek, de amennyire szükségem lesz rá a családomért, annyira elég, legalábbis megelégszem vele, és próbálok a valódi célokra koncentrálni továbbra is.
Danny: sok sikert a következő produkcióidhoz!
Kati